31 oktober 201731 oktober 2017

Als je zoals ik vandaag je moeder kunt begraven, en tegelijkertijd weet dat ze al is waar ze graag naartoe wilde. We hebben haar lichaam aan de aarde toevertrouwd, gezaaid, in de wetenschap dat we haar, naar Gods belofte zullen terugzien. Naast het grote gemis dat goed voelbaar is, staat dankbaarheid in mijn gedachten boven aan. We hadden geen Ds. of iemand anders om de dienst te doen, we hebben alles zelf gedaan. Behalve het orgelspel, en alle verdere bijzaken.  Mama vond dat de Heer alle eer hoorde te krijgen op deze dag, en ik denk dat ze tevreden zou zijn als ze er -levend en wel- bij geweest was. De liedkeus paste mooi bij haar, en ook bij ons. Bitterzoet is het allemaal wel. Voor zover een uitvaart mooi kan zijn, was deze uitvaart van mijn lieve moedertje prachtig. Niet door pracht en praal, maar in alle eenvoud door de alles overheersende getuigenis van Gods goedheid en grootheid. Een leven in geloof tot het einde toe is een zegen voor wie er omheen staan. Met name bij de jeugd is de boodschap wel binnengekomen hoorde ik. Dat zou moeders een groot plezier doen.

Maar nu terug naar de dagelijkse gang van zaken.  Ik ben er wel door veranderd, door de afgelopen 4 maanden met name. Mede dankzij mama gestopt en verlost van het roken. Ze was blij voor me dat het eindelijk zou gaan lukken.  En als ik zag hoe dapper en groot ze zich hield tijdens zware onderzoeken, en zeker toen het slechte nieuws, de harde diagnose van aggressieve longkanker gevallen was…Ik heb een foto van haar een uur daarna. Ze ziet er vrolijk en gelukkig uit, zelfs een beetje ondeugend.  Hoe dat mogelijk is op een dergelijk moment, kan alleen een kind van God weten.

We gaan het zien wat het leven zonder moeder zal brengen. Ze laat een grote leegte na, dat is zeker.  (vJ)

Share this...
FacebookTwitterPinterestPrintWhatsapp
Posted in: Bijbel, Geloof, Genade van God, PersoonlijkTagged with: Here Jezus Christus, uit genade door geloof Written by: vader Jakob

5 thoughts on “Dat is zeker genadeHerenkleding Trends Casual Voorjaar Van Smart Het 2017House N08nwPkOX

 1. vader Jakob schreef:
  1 november 2017 om 08:36

  Dankje Hans, ik ben weer aan de arbeid…

 2. vader Jakob schreef:
  1 november 2017 om 17:27

  Wat zo gek was Hans, dat voor mama’s adem stokte, ze voor ons gevoel al weg was. Ze lag met open ogen diep te ademen, bijna mechanisch. Ze reageerde nergens meer op, haar handen en huid werden koud. De huisarts had eerder die dag al gezegd dat het af ging lopen, haar pols werd gaandeweg zwakker.

  Het begin van de laatste episode was de moeilijkste, toen ze bijna stikte. Gelukkig dat er morfine bestaat, dat voorkomt veel leed hoor.

  Anyway, we weten waar ze is. Een ervaring ongeveer zoals jij had na het overlijden van je moeder heeft pa ook gehad. Dat vond ik zeer ontroerend om te horen….

 3. El schreef:
  1 november 2017 om 18:09

  O word hier emotioneel van, roept zoveel op over mijn eigen moeder, ze was eigenlijk ook al weg maar  toch niet helemaal, pas toen ik de kamer uit was en mijn broer tegen mijn moeder zei,ga maar ik let op  ons El blies ze haar laatste adem uit,dat moest ze toch nog ff horen denk ik😊

  Word best een vreemde tijd VJ, met een achtbaan van emoties, maar komt goed 👍

 4. vader Jakob schreef:
  2 november 2017 om 16:05

  Bij ons was het zo dat wij er allemaal bij waren. Pa had net wijn voor ons ingeschonken, toen werd haar ademhaling zachter en stokte. We hebben met elkaar zitten janken, nadat de schouwarts was geweest nog een poos op gezeten en toen naar bed gegaan. Pas de volgende morgen de uitvaartondernemer gebeld.

  Het valt me op dat ikzelf vooralsnog gewoon door kan gaan met al mijn dagelijkse dingen. Het voelt nog meer als een opluchting dan als gemis. Dat laatste zal sterker worden. Maar alles klopte verder, alsof het van te voren geregisseerd was…

   

 5. El schreef:
  2 november 2017 om 18:44

  VJ, fijn om te horen ,dat alles zo mooi verlopen is en dat je er vrede mee kunt hebben……heel belangrijk👍

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Award WorldBarbara Aidan's Dex WorldBarbara 2015 Dex Aidan's Aidan's Award 2015 OZkuTiPX

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.